Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Felszerelés

Az óvoda felújítása következtében elmondhatjuk, hogy a Szivárvány Óvodánk a XXI. sz. követelményeinek megfelelően, korszerű körülmények között tudja nevelni óvodásait, egyben kulturált körülmények között tudja fogadni a szülőket a rendezvényeken, egyéni fogadó órákon.

A csoportszobák bútorai a csoportnak megfelelő színnel vannak ellátva, a berendezési tárgyai esztétikusak, elrendezésük kellemes, barátságos, otthonos környezetet nyújt a gyermekeknek. A foglalkoztató szoba egyben az étkezés és pihenés helyszíne is. A berendezés a gyermekek játékainak elhelyezését, jól láthatóságát, hozzáférhetőségét szolgálja.

A játékok sokszínű választéka (természetbarát anyagból készültek) megfelelő számban biztosítják a gyermeki személyiség kibontakoztatását.

A négy foglalkoztató csoportszobát három jól felszerelt mosdó egészíti ki, amelyben megfelelő számú gyermek-WC-k és mosdókagylók vannak. A tisztálkodás eszközei a gyermekek által elérhető magasságban találhatók.Az óvoda helyiségei jól szellőztethetőek, világosak, kellően szeparálhatók.

A tágas öltözőben lévő szekrények szolgálnak a gyermekek ruházatának tárolására. Egy szekrényben két gyermek ruházata helyezhető el.

A gyermekek mozgásigényének kielégítése, fejlesztése a tornateremben és a nagy udvaron jól megvalósítható. A tornaterem felszereltsége lehetőséget nyújt a kézi szerekkel való mozgásra, versenyjátékok folytatására, a kúszás-mászás, ugrás, talajtorna gyakorlására, futásra stb..

A szabadban tartózkodást, levegőzést, játékot, tornázást óvodánk udvarán és a teraszon tudjuk megvalósítani. Az udvarunk homokozókkal, csúszdákkal, mászókákkal, labda tölcsér, hintákkal, babaszobával, fa vonattal szolgálja a gyermekek mozgás lehetőségeit. A játékok ütéscsillapítását gumitéglával valósítottuk meg. Egészséges életmód javítása céljából ívó kutat állítottunk fel az udvaron.